Louises Atelier
  • BOLIG
    • Indretning
    • Udeliv
    • Shopping
    • DIY
  • MODE
    • Min stil
    • Tøj
    • Sko
    • Accessories
    • Shopping
  • SKØN
    • Hudpleje
    • Make-up
    • Hår
    • Shopping
  • MAD & SUNDHED
    • Madopskrifter
    • Grill
    • Drikke
    • Sødt
    • Mit sunde liv
    • Motion
    • Hjerteforeningen
    • Fest
  • KUNST & KULTUR
    • Rejser
    • Kunst
    • Restauranter
    • Film
    • Oplevelser
  • LIVET
    • Mit liv
    • Kvindeliv
  • OM MIG
  • Søg
  • Menu Menu

DET SMAGER LIDT AF URMENNESKE

Et bål på hjul er min bedste investering. Se her, hvordan det ser ud og få mine opskrifter på nogle virkelige gode pizzaer og en god måde at få ro i sjælen på.

En stille stund i sommerhuset inden maden bliver serveret.

En af mine bedste investeringer (faktisk min eneste, indrømmet) er mit sommerhus. Jeg købte mit lille frirum i 2009. Huset er på små 90 kvadratmeter, og det trængte i den grad til en kærlig hånd. Huset var laksefarvet, køkkenet var lilla, taget stod til udskiftning og terrassen var med gamle, slidte fliser.

Det var tydeligt, at huset havde brug for en kvinde og en god omgang knofedt. Så jeg tog fat, fik hyret håndværkere til det, jeg ikke selv kunne, knoklede løs og langsomt forvandlede mit “Lykkehjem” sig til det hus, jeg havde drømt om.

Nye gulve, nyt tapet og gamle møbler.

Nyt køkken, helt i hvidt og søde små pendler fra Louis Poulsen

Udover nyt køkken, nyt tag, nye gulve og ny terrasse, så havde jeg en ting, jeg bare VILLE have. Nemlig et åbent ildsted. Jeg lavede et i haven, hvor jeg og børnene kunne lave mad og lege indianere, men jeg manglede at få det op til huset og tæt på mit køkken, hvor jeg tilbereder maden. Den gode løsning dukkede op med den smukke pizzaovn fra Morsø. Hver sommer fra forår til efterår har den været i brug ikke kun til at lave mad på men også som hyggespreder. Mit behov for ild og bål bliver på smukkeste vis dækket.

Går du også også drømmer om at have sådan en på din terrasse, kan jeg kun sige “gør det!”. Det er så hyggeligt, og jeg er sikker på, at det er sundt at komme tæt på sit indre urmenneske ved at lave mad på bål og finde roen ved at dvæle over de smukke flammer, mens man venter på, at pizzaen er bagt færdig.

Pizza med nye kartofler, bagt i min pizzaovn

Børneleg i baggrunden. Mor gør klar til pizza, og de små laver snobrød på bål. Jo, jeg er ret glad for ild.

Min pizzaopskrift ca 3-4 stk.

Pizzadejen

Ca 10 gram gær
1.5 dl vand, det skal være koldt
300 gram pizzamel
1 spsk salt
1 spsk olivenolie

Bland vand, gær og salt sammen. Tilsæt halvdelen af pizzamelen, når gæret er opløst. Rør det sammen, sørg for alle klumper er væk og tilsæt olie og tilsæt resten af melet over to omgange – føles dejen for våd, så giv den lidt mere mel. Husk at ælte godt og grundigt. Det er vigtigt at dejen bliver elastisk uden at være tør, så du kan arbejde med den.

Lad dejen hæve ca. en time, ælt igen, lav 3-4 boller og lad dem hvile en time.

Pestoen

75 gram parmesanost
75 gram pinjekerner
1 fed presset hvidløg
En potte basilikum
En potte persille
1 dl olivenolie
1 tsk citronsaft
Salt og peber

Del parmesanosten i mindre stykker og kom den i blenderen. blend og tilsæt pinjekerner. blend igen. Tilsæt hvidløg, de skyllede krydderurter, olivenolie, citronsaft og krydderier. Blend til pestoen er fast og cremet, juster med olie.

Tomatsauce:

Et halvt løg
1 fed hvidløg
1 tomat
1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatpure (lille)
Oregano (og timian hvis du har det), fint det er tørret, jeg burger dog det friske fra haven
Basilikum, jeg tager toppen af en økologisk I urtepotte fra mit lokale supermarked
1 spsk olivenolie
Salt og peber

Jeg koger skifter mellem at koge det hele sammen et par minutter, først løg og dernæst hælder jeg de andre ingredienser i. Du kan også bare blende det hele sammen hvor det ikke er kogt men helt friskt. Begge dele fungerer for mig. Husk at smage til med salt og peber

Så skal der serveres

300 gram frisk mozzarella
Alt godt fra køleskabet, kartofler i ultra tynde skriver, Serrano skinke, Bresaola eller hvad du nu har.
Lækker olivenolie så du kan give det lidt fedt

Rul bollen ud til en bund. Smør tomatsauce udover bunden. Der skal være et lille stykke fri, hele vejen rundt langs kanten så du får en sprød skorpe. Fordel mozzarellaen jævnt over bunden og dernæst din topping, dryp tilsidst inden bagning med lidt olivenolie.

Bag pizzaen på højeste temperatur i ca. 4 min., til kanterne er gyldne og sprøde. Dryp din lækre pesto på og pynt evt med friske krydderurter. Drys eventuelt med lidt salt.

VÆRSGO AT SPISE 🙂

Pizza med pålægsrester og krydderurter fra haven.

Vil du se hele mit sommerhus. Kan du se det i den lidt gamle boligreportage i Bolig Magasinet. Se det her .

https://louisesatelier.dk/wp-content/uploads/IM-2-scaled.jpg 2560 2560 Louise https://louisesatelier.dk/wp-content/uploads/Louises_atelier_logo-jan23.png Louise2017-07-02 18:40:242019-03-04 13:17:01DET SMAGER LIDT AF URMENNESKE
1 svar
  1. Janne Just
    Janne Just siger:
    6. maj 2024 kl. 14:47

    Hej Louise

    Har du et trick til hvordan man får pizzaen (når den er dej) af spaden inde i ovnen?

    Mvh.
    Janne

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sider

  • Louises Atelier
  • VELKOMMEN TIL LOUISES ATELIER
  • Persondatapolitik hos Louises Atelier

Categories

  • Accessories
  • BOLIG
  • DIY
  • Drikke
  • Fest
  • Fest
  • Film
  • Gavekalender 2017
  • GIVEAWAY
  • Grill
  • Halloween
  • Hår
  • Hjerteforeningen
  • Hudpleje
  • Ikke kategoriseret
  • INDBLIK
  • Indretning
  • Jul
  • Julekalender 2018
  • Kunst
  • KUNST & KULTUR
  • Kvindeliv
  • LIVET
  • MAD & SUNDHED
  • Madopskrifter
  • Make-up
  • Min stil
  • Mit liv
  • Mit sunde liv
  • MODE
  • Nytår
  • Oplevelser
  • Påske
  • Rejser
  • REKLAME
  • Restauranter
  • SÆSON
  • Shopping, bolig
  • Shopping, mode
  • Shopping, skøn
  • Sko
  • SKØN
  • Sødt
  • Tøj
  • Udeliv
  • Valentinsdag

Arkiv

  • juli 2022
  • juni 2022
  • maj 2022
  • april 2022
  • marts 2022
  • februar 2022
  • januar 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • august 2021
  • maj 2021
  • februar 2021
  • januar 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • august 2020
  • juli 2020
  • maj 2020
  • marts 2020
  • februar 2020
  • januar 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • august 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • maj 2019
  • april 2019
  • marts 2019
  • februar 2019
  • januar 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • maj 2018
  • marts 2018
  • februar 2018
  • januar 2018
  • december 2017
  • november 2017
  • oktober 2017
  • september 2017
  • august 2017
  • juli 2017
  • juni 2017
  • maj 2017
  • april 2017
  • marts 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • december 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • maj 2016
  • april 2016
  • marts 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • december 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • august 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • marts 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • september 2014

Nyt fra Louise og Louises Atelier

Mit univers er shopping, events og kvindeliv. Få alt det nyeste ved at oprette dig her ❤

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Copyright Louises Atelier 2024 - All Rights Reserved
  • Instagram
  • Facebook
  • Persondatapolitik
Scroll to top