ØKOLOGISKE PANDEKAGER MED RUGGRYN OG BLÅBÆRCREME
Det tager ikke mange minutter at lave en lækker dessert til gæsterne eller til dine sultne børn, når de komme hjem fra skole. Se her hvordan du laver økologiske ruggryns-pandekager med blåbærcreme

Ikke den mest usunde måde at få sin lækkersult stillet. Fadet er fra A Simple Mess.
8-10 pandekager
Det skal du bruge
100 gram økologisk hvedemel
4 æg
75 gram økologisk ruggryn (fra Kornkammeret)
3 dl. økologisk mælk
25 gram økologisk smør eller rapsolie
et lille drys salt
1 spsk. sukker
En økologisk citron
En halv vaniljestang
Smør til bagning
Blåbærcreme (du kan også bruge brombær)
1 stor bakke blåbær fra supermarkedet
Ca 1 dl sukker , du kan smage til i forhold til mængden af blåbær
1 spsk. kogende vand
1 dl crème fraîche 18 %

Nem og delikat dessert eller eftermiddagsforkælelse. Fadet er fra A Simple Mess
Sådan laver du pandekagerne
Pisk æg, mel og ruggryn sammen, så der ikke er klumper tilbage
Tilsæt smeltet smør eller olie og piske mælken i.
Riv skallen af din vaskede økologiske citron (det er vigtigt den er øko, da der ellers kan være rester af sprøjtegift på) og rør det i blandingen. Smag til med sukker, salt og vanilje.
Bag på en varm pande. Jeg starter altid med at varme den helt op på fuld styrke, men skruer ned på 7 så de ikke bliver stegte men bagt.
Sådan laver du blåbærcreme
Skyld blåbær (gem lidt til pynt), læg dem i en gryde og tilsæt vand og sukker. Kog det op mens du rører i det. Lad det køle helt af og bland det sammen med crème fraîche.
Er du den travle type, kan du købe færdiglavet økologisk blåbærmarmelade.

Uhmmm så er der serveret på det blå fad

Pynt med bær og spiselige blomster og top det hele med lækker varm kakao – her med marsmellows der er ristet i pizzaovnen. Men det er kun fordi jeg var i total overskud den dag 🙂

Kop og fad er fra A Simple Mess og hedder ‘Tavaha’
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!