… Og det kan du også. Er du så heldig at ha’ en have, så gør dig selv den tjeneste at plante en masse krydderurter. De fleste har smukke blomster og det bedste er, at du kan have de skønne, grønne planter til at give din mad god smag året rundt.
Purløgene er afblomstret nu. men de har stadig fineste blomster, mens det står på. Jeg tørrer ikke purløg. Men nyder dem mens de er friske.
Til gengæld tørrer jeg med glæde mynte. den bruger jeg året rundt i min te. Når den er frisk lægger jeg bare de friske blade direkte i koppen og hælder kogende vand over.
URKRUDT OG URTER
Min sommerhushave er allermest en naturgrund. Haverne omkring mig står snorlige, men hos mig vælter hylden indover de store vilde tidsler og græsset står højt, de steder vi ikke leger og spiller bold. Det eneste jeg dyrker er krydderurter. De passer fint sig selv og når de ikke gør det, beriger de min mad med de skønneste smagsoplevelser.
Min have er et stort, vidunderligt kaos mellem ukrudt og krydderurter
SÅDAN GØR DU
Klip små buketter af planterne
Bind hørsnor omkring dem
Hæng dem med hovedet ned af
Giv dem 4 dage og kom dem derefter i små glas
Jeg har hængt mine op i et tøjstativ med klemmer fra Hay. Men jeg tror desværre det er udsolgt. Til gen gæld har jeg fundet et, jeg synes ser sødt ud og som kun koster 49 kr. Du kan købe det HER
OBS! Vær opmærksom på at dine krydderurter ikke hænger i direkte sol, de er spækket med c– og b-vitaminer, som forsvinder af solens stråler
Hvis du ikke har helt styr på urterne, er det en hyggelig ide, at hænge en plakat op, hvor du kan få et overblik. Den kan købes her
Sød, brugbar og dekorativ plakat.
SÅDAN BRUGER JEG MINE KRYDDERURTER
Urterne kan bruges til alt fra te, bagning, salat og pynt. Jeg tørrer også brændenælder, der er sunde og gode til teen de kolde vinterdage.
Læg store blade af salvie på brødet. Det giver god smag.
Drys lavendler udover maden, det ser smukt ud og giver en dejlig smag.
tag en blanding af alle dine krydderuter, hak dem groft og drys dem udover de nye kartofler og server med saltet smør.
skær en rulle gedeost i skiver. Pak ind i ultratynde skriver cougette,der er grillet let, hæld godt med olivenolie over, drys med rosmarin og varm dem i ovnen.
Server et glas isvand med urter i. Nemt og lækkert. her er det timian.
Mynte i en kande kan holde sig frisk i flere dage, bare skift vandet hvis du ikke drikker op.
Hjemmelavet pizza i egen pizzaovn drysset med krydderuter og deres søde blomster. Så er der serveret…
En stille kop aftente inden sengetid, urterne lægger jeg direkte i koppen og hælder kogende vand over. Prøv dig frem, hvilke kombinationer du kan lide. Med mynte er du ret sikker på den gode smag.
Jeg giver også bundter af urter i gave til mine venner og veninder.
Indret med forskellige glas til alle dine krydderurter, mel og lignende.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!