RABARBERMARMELADE – NEMT OG LÆKKERT
Sommeren bugner af gaver du kan spise. I foråret laver jeg salat af bøgeblade og skvalderkål. Der er ramsløg, skovsyre, havtorn, brændenælder, rabarber og spiselige blomster – i det hele taget er naturen fyldt med gaver.
Jeg har lige lavet lidt rabarbermarmelade, som smager himmelsk på nybagte boller, på pandekager eller som prikken over i’et på hjemmelavet is med flødeskum og vafler.
SÅDAN GØR DU
300 g rabarber
Et økologisk skrællet æble
1 dl vand
Ca. 160 gram rørsukker, eller almindelig sukker, hvis du ikke har andet
1 vaniljestang, eller 1 halv tsk. vaniljesukker, hvis det er det du har i skabet
Citron, en halv økologisk
Skær rabarber og æbler i små tern. Kom dem i en gryde
Tilsæt vand, vanilje, sukker og citron
Bring det hele i kog og lad det simre, til æbler og rarberber koger ud. Jeg har brugt en håndblender til at fjerne de største klumper, da jeg bedst kan lide det er helt blødt.
Jeg smager også til mens det simrer, nogle gange synes jeg det skal have lidt mere sukker.
Hæld marmeladen i syltetøjsglas og sæt det i køleskabet. Jeg bruger små glas marmelade og giver i gaver.
Jeg har skrevet på glassene med Posca tusser. De kan købes her.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!