LAGKAGE MED MINDRE SUKKER
Jeg holder “mindre sukker” Januar og februar – og da jeg lige midt i det hele har fødselsdag. Har jeg lavet et kagebord med meget mindre sukker, hvor jeg har brugt Hermesetas – her får du opskriften på min lagkage …
LAGKAGE MED HERMESETAS
Du skal bruge:
Bageplast til at sætte rundt om kagen når moussen skal størkne
Mandelbund:
150 g æggeblommer
5 spsk Hermesetas Drys-Let
150 g mandelmel
250 g æggehvider (6 æggehvider)
Vaniljemousse:
3 blade husblas
1 god vaniljestang
3 tsk Hemesetas liquid
2 dl piskefløde
1 1/2 dl A38 0,5 %
Jordbærmousse:
1 1/2 blad husblas
150 g jordbær eller hvad du kan finde af bær (jeg bruger frosne)
1 vaniljestang
4 tsk Hemesetas liquid
1/2 citron, saften
4 hele peberkorn
1 1/2 dl piskefløde
Tilbehør: friske bær. Lægges mellem lagene for at give en frisk syrlig smag
Marmelade til toppen:
3 blade husblas
300 g sukkerfri jordbærmarmelade
Dag 2: 2 halv liter piskefløde til pynt
Sådan gør du:
Først:
Lav tre skåle, hvor du udbløder alle husblas (Vaniljemousse, jordbærmousse og marmelade til toppen) i rigeligt koldt vand i 20 min.
Mandelbund:
Pisk æggeblommer og Hermesetas Drys-let og luftigt. Vend forsigtig mandelmelet i. Pisk æggehviderne skummende og vend i massen. Fordel dejen i 3 springforme – beklæd med bagepapir i bunden. Du kan godt bages ad 3 omgange, det gør jeg. Bag dem ved 190˚C i 15-20 min. Lad bundene køle af.
Vaniljemousse:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af Hemesetas liquid. Lun vaniljesukker, Hemesetas liquid og 1/2 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 11/2 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 i. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Placer en mandelbund på et fad, og kom kageplast samt en kagering omkring. Hæld vaniljemoussen over bunden, skær tynde skriver af de friske bær og fordel dem i moussen, Placer en bund mere. Stil kagen på køl imens jordbærmoussen laves.
Jordbærmousse:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af . Hæld vaniljesukker, Hemesetas liquid, jordbær, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde og varm det langsomt op under låg (det er vigtigt saften ikke fordamper). Bring det i kog. Tag den af varmen. Sigt kompotten, og rør den udblødte husblas direkte ud i den varme jordbærsaft og lad det svale, til det er lunt. Kasér jordbærrene. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend flødeskummet i den varme jordbærlage ad tre omgange. Hæld jordbærmoussen på kagen og stil den tilbage på køl. Skær tynde skriver af de friske bær og fordel dem igen i moussen.
Marmelade til toppen:
Varm marmeladen op, sådan så husblassen kan smeltes heri. Det hele køles ned, indtil det er lillefingervarmt. Hæld den herefter over kagen. Stil nu kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
Dag to: Befri kagen for kagering og kageplast og sprøjt kagens kant op med flødeskum.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!