OPSKRIFT PÅ LÆKRE NORSKE SKOLEBRØD/BOLLER
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret vild med en nordmand, han har også gjort mig ret vild med Norge og ikke mindst en af deres national-kager som både bliver kaldt skoleboller og skolebrød. Jeg har bikset en opskrift sammen og jeg synes virkelig du skulle prøve dem, de er SÅ lækre
DET SKAL DU BRUGE
CREME:
5 dl mælk
100 gram sukker
1 vaniljestang
3 æggeblommer
1 æg
2 spsk. Maizena
DEJ:
100 g sukker
1 kg hvedemel
2 tsk. kardemomme
5 dl mælk
50 gram gær
100 gram smør i tern
2 æg (det ene skal du bruge til pensling)
PYNT:
Kokos
Flormelis
SÅDAN GØR DU
CREME:
Kom mælk i en gryde, skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Og bland det i mælken Tilsæt halvdelen af sukkeret og kog det forsigtig op, forsæt derefter på lav varme.
Bland resten af sukkeret sammen med Maizena, og pisk æg og æggeblommerne i, sørg for at det ikke klumper.
Tilsæt halvdelen af den kogende mælk over æggeblandingen, og hæld derefter æggeblandingen tilbage i gryden. Pisk hele tiden over lav varme indtil cremen bliver tyk. Kom derefter vaniljecremen i en ren skål og dæk til og sæt den et køligt sted.
DEJ:
Start med at varme mælken så de bliver fingerlunken Smuldre gæren i mælken. Tilsæt derefter det ene æg og rør godt sammen.
Tilsæt sukker, kardemomme og 2/3 af melet og rør godt sammen (du kan eventuelt bruge en rørmaskine, brug kun lav hastighed)
Tilsæt smørret og resten af melet gradvis, og rør og ælt indtil dejen er glat og smidig .
Kom et rent klæde over skålen med dejen og sæt den til hævning i en 1 time. Dejen skal gerne være hævet til dobbelt størrelse.
Ælt derefter dejen på bordet med en smule mel. Lav 8 boller og kom på en bageplade med bagepapir. Tryk dem flade, lav en fordybning i midten, den skal være ret stor og en god skefuld vaniljecreme ned i hullet.
Dæk dem til igen og lad de otte boller med creme hæve i godt 30 min.
Pisk et æg, så du kan pensle bollerne.
Bages i midten af ovnen ved 200 grader i 12 minutter. Læg dem på en rist så de kan køle.
GLASUR & KOKOS:
Miks flomelis med en lille smule vand, rør det sammen til en blød, fast konsistens og smør det på bollerne rundt om kanten så det ikke rør cremen. Kom kokos i en dyb tallerken og “dyb” hver bolle i.
TIP!
Du kan sagtens fryse dine skolebrød, men hvis du gør det, skal det være uden glasur og kokos. Så kan du varme dem op og servere lækre, lune skolebrød 🙂
HUSK! DU FÅR GRATIS KUNSTKORT OG KALENDER, NÅR DU SHOPPER HOS MIG
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!