KANTARELMAD MED JORDSKOKKECHIPS OG BLÅBÆR
Hvis du har brug for opskriften på en nem og virkelig lækker frokost –eller forret er kantareller på ristetbrød lige sagen. Her får du mit super velsmagende bud på en kantarelmad der med sikkerhed gør dig selv og dine gæster meget tilfredse
Start med jordskokkerne, så de kan være klar som pynt når de varme flødekantareller er færdiglavede.
Jordskokkechips:
Det skal du bruge
Ca 4-5 Jordskokker
2 dl olie – jeg bruger rapsolie
Salt
Tørret timian
Rens jordskokkerne godt for jord. Jeg skræller mine, da jeg synes det er svært at komme helt ind i alle revner og rense. Skær dem helt tynde på et mandolinjern – på dit rivejern sidder der ofte på siden en funktion, der kan skære helt tynde skiver. Alternativt kan du bruge din kartoffelskræller. Sørg for at tørre dem med et rent viskestykke inden du steger dem.
Varm olien op i en gryde og læg en i til at starte med. Når det bobler om den er olien klar og du kan lægge lidt i ad gangen, så de ikke klistrer sammen. Tag op når de er gyldenbrune og læge dem på et fad med køkkenrulle, så de kan dryppe af. Drys med salt og timian.
Kantarellerne:
Det skal du bruge til ca. fire personer
400 – 500 gram kantareller (det kommer an på hvor højbelagt det skal være)
1 kvart piskefløde (tilføj mere hvis du synes det skal ”sovse” lidt mere, dog ikke så meget at de gør brødet alt for blødt)
1 kvart citron
1 halvt løg
En klat smør til stegning
Salt og peber
Rens kantarellerne grundigt, brug eventuelt en børste. Jeg har en ubrugt tandbørste som jeg bruger til at rense svampe med. Hak løgene fint, svits dem i smør på panden sammen med kantareller, tilsæt citronsaft og fløde, lad det koge lidt op til en fast konsistens og smag til med salt og peber.
Anret kantarellerne på nyristet brød, pynt med jordskokkechips, blåbær , ærtespirer, agurk, frisk rosmarin og en lille citronskive …Uhmm
Indkøbslisten
Kantareller
Løg
Fløde
Citron
Smør
Salt
Peber
Rapsolie
Jordskokker
Tørret timian
Blåbær
Ærtespire
Agurk
Rosmarin frisk
Hvidt brød
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!