UHMM… NYBAGTE BOLLER
Når det går lidt for stærkt og mit hovede er ved at eksplodere fordi det er fyldt med alt for mange ideer, tanker og kaos. Så er der nogle ganske særlige ting der kan give mig ro. Det ene er at være ude i nature, det andet er at tegne og være sammen med min familie og det sidste er at lave mad og bage brød. Her er får du opskriften på 20 lækre ruggrynsboller.
Det skal du bruge for at få ca 20 lækre boller.
Ca. 3 dl (120 g) ruggryn fra Kornkammeret
1 ½ dl øko yoghurt naturel
2 ½ dl vand
50 g gær
1 spsk. øko sukker
1 tsk. salt
Ca. 7½ – 8 dl (500 g) øko hvedemel fra Kornkammeret
½ dl øko olie
Sådan gør du:
Bland yoghurten med vand. Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og ruggryn. Lad blandingen stå ca. 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen grundigt til den er glat og smidig. Lad dejen hæve ca. 30 min. Slå dejen sammen og form ca. 20 boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse, tildækket og lunt ca. 40-45 min.
Bagetid: Nederst i en 220°C forvarmet ovn ca. 10 min. (varmluftovn 200°C).
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!