GRILLET JOMFRUHUMMER OG MANGOSALAT I PITABRØD
Jeg har fået til opgave at komme med mit bud på en egnsret til Nordsjælland. Jeg spurgte mine søde følgere på Instagram og mange skrev skaldyr. Så nu har jeg lavet mine helt egne pitabrød med jomfruhummer, mangosalat og sauce tatare. Værgo. Her er opskriften
Pitabrød
30 g gær
3.5 dl lunken vand
1,5 dl yoghurt naturel
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
250 g hvedemel
250 g pizzamel
Bland lunken vand og gær sammen, tilsæt yoghurt naturel, olie, salt og tilsæt mel lidt efter lidt. Det må ikke blive for tørt så hold igen med mel til det er en blød men fast masse.Lad dem hæve en halv time og læg dem som 6-7 flade brød på en bageplade med bagepapir på. Jeg kan godt lide at bruge lidt olivenoliespray så de bliver sprøde på overfladen. Lad dem hæve igen en lille halv time og bag dem i en forvarmet ovn. Først 5 minutter på 240-50 grader Varmluft og derefter 15-18 min på 200 grader. Er du i tvivl om de er færdige så stik en spids kniv i og se om brødet slipper, er der lidt flydende dej giv dem et par minutter mere. Køl dem ned, så de er klar til servering.
Sauce tatare
200 g mayonnaise (jeg bruger Hellmanns)
3 spsk. yoghurt naturel
3 stk. cornichoner
2 spsk. kapers
1 spsk. løg
Ca. 3 tsk. Dijonsennep
Bland mayonnaise og yoghurt naturel. Hak alle ingredienser helt fint og bland dem sammen yoghurt naturel og mayonnaise. Smag til med salt, peber sennep
Mangosalat
1 Lollo Bionda salathoved
1 frisk mango
Friske ærtespirer
En lille håndfuld nippet dild
1 stk. lime
Et lille nip salt og peber
Skyld salaten og riv små stykker. Skær mango i små tern og tilsæt dem sammen med salt, peber dild og ærtespirer. Pres den ene halvdel lime udover salaten. Bland forsigtigt og pynt med limestykker.
Jomfruhummere – ca. 4-5 stk per person (Spørg fiskehandleren da de er meget forskellige i str og dermed kød)
Et stort bundt persille
3 fed hvidløg
1 dl. olivenolie
Hak persillen fint og kom i en skål, pres hvidløgene i og bland sammen med olivenolie. Lad det stå.
Flæk jomfruhummeren i halve, rens dem grundigt, husk også at fjerne tarmstrengen. Læg dem på et stort fade/bradepande og pensel dem med persillehvidløgs-blandingen. Grill dem på begge sider 1-2 min
Skær pitabrød halvt over og server så gæsterne selv kan hygge sig med at lave deres eget pitabrød. Bon appetit
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!